tiistai 28. helmikuuta 2012

Vanhoja ja uusia jalkoja
Lapsuudenkodissani oli Iittalan Festivo -kynttilänjalkoja mutta olin unohtanut niiden olemassaolon täysin kuten ilmeisesti suurin osa muistakin suomalaisista. Viime vuosi kuitenkin nosti taas Festivot pintaan ja vanhat kynttilänjalat palasivat mieleen. Onneksi äitini oli näihin jalkoihin jo kyllästynyt ja sain häneltä kuusi jalkaa pesämunaksi omalle keräilylleni. 

Loput löytyivätkin sitten syksyn aikana joko antiikkiliikkeistä, kirppareilta tai lahjakääreistä. Nyt parisenkymmentä eri korkuista Festivoa täyttää jo ikkunalaudan. 

Käytettyjen Festivoiden hintahaitari on suuri, joten kannattaa vertailla hintoja ennen hankintaa. Kannattaa kiinnittää myös huomiota, onko jalka Sarpanevan signeeraama vai 'tarra-aikakaudelta'. Vanhemmissa jaloissa on nimittäin pohjassa lasiin kaiverrettu 'TS' merkintä, kun taas uusissa on Iittalan tarra kyljessä. Minä en tosin ole vielä ainakaan huomannut tämän vaikuttavan hintatasoon juurikaan. Suunnilleen samoissa taitavat pyöriä hinnat  sekä uusissa että vanhoissa.

Vanhemmissa jaloissa saattaa lasi olla myös hieman eri sävyistä kuten kuvasta näkyy. Kolmas vasemmalta on vanha signeerattu kappale ja siinä on myös hieman uusia jalkoja 'röpelöisempi' pinta.

maanantai 27. helmikuuta 2012

Kehdon vartijat

Varpu on jo niin iso tyttö, että hän suostui lainaamaaan kehtonsa pienemmälle.

Kehdon vieressä vartijat ovat jo asemissa ja odottavat pientä nukkujaa.

tiistai 21. helmikuuta 2012

Muna edullisesti pesästä


Ostosvinkki: 

Nest myy toukokuun loppuun asti tarjouksella Arne Jacobsenin kankaista Egg -tuolia. 


Kuljetuskin olisi Suomeen ilmainen helmikuun loppuun asti.


Ei pitäisi käydä noissa verkkokaupoissa ollenkaan, varsinkaan äitiyslomalla.

Uudet paikat tauluillemaanantai 20. helmikuuta 2012

Työpöydän uusi järjestys


Työpöytä muutti alakertaan parvelta ja samalla pöytäpinnalla lojuneet perhohöyhenet, koukut ja muut miehen tykötarpeet löysivät uuden paikkansa joko vanerisesta arkusta tai kirjahyllyn lokerikoista. 

Ihme on tapahtunut - pystyn nyt päivittäin käyttämään työpöytää myös omiin juttuihini ja sen järjestys kestää päivänvalon keskellä olohuonetta.

Siskot, älkää luovuttako vaan pysykää vahvoina!


lauantai 18. helmikuuta 2012

Klassinen leivänpaahdin


Pari kuukautta sitten vanha leivänpaahtimemme lopetti vihdoin yhteistyönsä ja sain pitkän odotuksen jälkeen hyvän syyn ostaa Dualit -paahtimen. Aiemmin omatunto oli estänyt kaupat, sillä vanha paahdin hoiti hommansa. Nyt oli vihdoin järkevä syy ostaa täysin järjettömän hintainen leivänpaahdin.


Paahdin on hieno mutta tosiaan kallis - tai kaikkihan on aina suhteellista. Tosiasia kuitenkin on, että saat Markantalosta 20 eurolla paahtimen, kun taas Dualitin Classic Toaster köyhdyttää sinua n. 300 - 450 eurolla, riippuen mallista ja ostopaikasta.


Kannattaa siis tehdä vertailua, jota varten annankin nyt kullan arvoisen vinkin: Jos et ehdottamasti tarvitse viimeisintä mallia niin yllä olevassa kuvassa olevan saa Brittien Amazonista 150 eurolla postituksineen! Vastaava neljän leivän paahdin (tosin uusinta mallia, jossa on sämpylän paahtotoiminto (!!)) maksaa Suomessa 420 euroa ja netistä tilattaessa suunnilleen saman verran.


Löytö sanoisin.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Kalevalan mahtimiehet


Ping Pong Prints on tehnyt aivan mielettömiä Kalevala-aiheisia printtejä, joista heti tilasin kolme tärkeintä eli Ukon, Tapion ja Ahtin - kolme mahtimiestä saapuivat ripeästi ja sopivat kehykset löytyivät Ikeasta.


Kiitos vinkistä Likaisen Parketin Ne-Na.

Vauvan nurkka


Tilan järjestäminen vauvatavaroille on vaatinut hieman pohdintaa. Seiniä, kun ei ole ja jokainen nurkkamme on ollut jo jossakin muussa käytössä. Onneksi toimiva ratkaisu löytyi vihdoin - miehen perhojensidontaan käytetty työpöytä muutti alakertaan ja vauvan tavarat saatiin näin yläkertaan, oman sänkymme viereen. Työpöydän siirto toi lopulta myös järjestyksen miehen perhotarvikkeiden säilyttämiseen ja samaa työpöytää pystyy nyt hyödyntämään muihinkin askareisiin.

Rautainen pinnasänky oli koko syksyn ajan mielessä ja selailin ahkerasti nettiä sen löytämiseksi. Lopulta kävi tuuri ja sopiva sänky löytyi huuto.net:in kautta. Ajeltiin miehen kanssa joulukuussa Riihimäelle sitä hakemaan ja nyt sänky on saanut jo petivaatteensakin. Nukkujaa odotellaan vielä.

Sängyn laitamekanismi kaipaisi hieman operointia mutta muuten sänky on loistavassa kunnossa. Edellinen omistaja tiesi kertoa, että sänky on aikoinaan palvellut Helsingin Kätilöopistolla ja eläkkeelle jäätyään se on kiertänyt meitä aiemmin jo muutamassa muussa perheessä. Laidat ovat matalat, joten pitkäaikaista iloa siitä ei saa vauvan sänkynä. Toisaalta laidan laskemalla sängyn saa muutettua esim. lapselle sohvaksi tai varttuneemmalle lapselle sängyksi, sillä sänky on kuitenkin matalista laidoistaan huolimatta melko pitkä.