tiistai 28. helmikuuta 2012

Vanhoja ja uusia jalkoja
Lapsuudenkodissani oli Iittalan Festivo -kynttilänjalkoja mutta olin unohtanut niiden olemassaolon täysin kuten ilmeisesti suurin osa muistakin suomalaisista. Viime vuosi kuitenkin nosti taas Festivot pintaan ja vanhat kynttilänjalat palasivat mieleen. Onneksi äitini oli näihin jalkoihin jo kyllästynyt ja sain häneltä kuusi jalkaa pesämunaksi omalle keräilylleni. 

Loput löytyivätkin sitten syksyn aikana joko antiikkiliikkeistä, kirppareilta tai lahjakääreistä. Nyt parisenkymmentä eri korkuista Festivoa täyttää jo ikkunalaudan. 

Käytettyjen Festivoiden hintahaitari on suuri, joten kannattaa vertailla hintoja ennen hankintaa. Kannattaa kiinnittää myös huomiota, onko jalka Sarpanevan signeeraama vai 'tarra-aikakaudelta'. Vanhemmissa jaloissa on nimittäin pohjassa lasiin kaiverrettu 'TS' merkintä, kun taas uusissa on Iittalan tarra kyljessä. Minä en tosin ole vielä ainakaan huomannut tämän vaikuttavan hintatasoon juurikaan. Suunnilleen samoissa taitavat pyöriä hinnat  sekä uusissa että vanhoissa.

Vanhemmissa jaloissa saattaa lasi olla myös hieman eri sävyistä kuten kuvasta näkyy. Kolmas vasemmalta on vanha signeerattu kappale ja siinä on myös hieman uusia jalkoja 'röpelöisempi' pinta.

1 kommentti:

ulappaliitäjä kirjoitti...

Pohdimme juuri äitini kanssa tätä samaa, kuinka nuo ovat päässeet unohtumaan ja mistä johtuu tämä come back... Mutta ovat ne vaan kauniita kaikessa yksinkertaisuudessaan... Ps. huippua luettavaa tämä blogisi!