sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Tallinnan tuliaiset
Kävin perjantaina Tallinnassa piipahtamassa työporukan kanssa päiväreissulla. Kaikki muut kantoivat kärryissä laatikkokaupalla siideriä, olutta ja lonkeroa mutta minulla oli kärryissä kaksi laatikkoa Battery -energiajuomaa ja hirmuinen kasa karkkia. 


Kyllä nyt kelpaa. 

Päähänpinttymiä

Haluan uusia lattiavalaisimet...  Nykyisin meillä on alakerran lattioilla perinteiset Ikean mustat valaisimet, jotka ovat kyllä palvelleet hyvin. Uusia tekisi kuitenkin mieli.

Ensin ajattelin, että Artekin klassiset Alvar Aallon valaisimet olisivat ne oikeat. Iskin jopa silmäni työpaikkani ylimääräiseen valaisimeen, josta yritin tehdä kauppoja. Vielä ei olla päästy kauppoihin mutta mahkuja vielä on. Mieluisin vaihtoehto olisi tuo A809, joka on kuvassakin.

Toisaalta myös Anglepoisen jättiläisversio klassikkopöytävalaisimesta '1227' on todella hieno, jokseenkin myös todella kallis. Yhden Anglepoisen hinnalla saisin kaksi Artekin valaisinta. Ei tarvitse hirveästi pähkäillä, kumpi olisi järkevämpi vaihtoehto.

Nettikauppojen selailu on petollista ja sitä pitäisi välttää kaikin keinoin. Samalla heräsi nimittäin täysin yllättäen taas ajatus, että Muuton Oto 100 - säilytysjärjestelmä tulisi myös saada. Ja sen hintakaan ei ole niin paha ja kuljetuskustannuksetkin jäisivät minimaalisiksi. Toinen juttu sitten onkin, mihin sitä tarvitsisi. Eteiseen tarvitsisin kengille lisää säilytystilaa ja tämä soveltuisi siihen mahtavasti. Eteisessä ei vaan ole yhtään tilaa tälle, joten pitäisi keksiä ensin joku tarve ennenkuin voisi hyvillä mielin painaa Tilaus -nappia. 

Olen parantumaton.

torstai 26. toukokuuta 2011

Ei voi olla totta.


Pakko jakaa tämä teidän kanssa.

tiistai 24. toukokuuta 2011

Tapanilan Liike51


Täällä meillä Tapanilassa avasi eilen ovensa suuren maailman malliin luomulähikauppa, joka tarjoaa hienoissa puitteissa valikoituja pientuottajien luomutuotteita. Käytiin Tyynen kanssa tänään lenkillä tutustumassa uuteen lähikauppaamme ja mukaan lähti limonadeja ja punaviinikastiketta. 


Avajaisten kunniaksi Liike 51 jakoi nimellään varustettuja, hienoja juuttiostoskasseja, jossa sai ostokset kannettua kätevästi kotiin. Viikonlopuksi taidan mennä ostamaan tuoretta leipää ja ehkä hienoissa pumppupulloissa olevaa saippuaa.


Kuvat lainattu liikkeeltä, lisää löytyy osoitteesta: http://en-gb.facebook.com/pages/Liike51/172184912832234.sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Valokuvakirjoja


Hyviä kuvaajia on paljon ja valokuvakirjoja löytyy toinen toistaan hienompia. Usein hinnatkaan eivät niissä päätä huimaa, joten kirjahyllyä on kiva täyttää aina uusilla hankinnoilla. Kirjojen kuvat eivät kulu vaikka aikaa kuluisikin.


Viimeisimmät hankinnat ovat Mario Testinon kirja Kate Mossista sekä jo edesmenneen Jouko Lehtolan hieno 'Finlandia'.

lauantai 7. toukokuuta 2011

Ranskalaista romantiikkaaOlin itse laiska ottamaan kuvia Ranskan reissullamme mutta äitini lähetti minulle jotain kuvia matkaltamme. 

Ranskalaiset osaavat kyllä rennon romanttisen tyylin. Suomessa istutukset olisivat yhtenäisissä ruukuissa ja suorissa riveissä. Ranskassa tyyli on rento mutta trés chic!

Listaprojekti


Seuraava sisustusprojekti pitäisi ottaa suunnittelun alle. Lattialistojen maalaus nimittäin. 


Tällä hetkellä listat ovat siniharmaat, mielestäni ehkä huonoin vaihtoehto ikinä. Kaikkein paras vaihtoehtohan olisi olla ilman listoja mutta luulenpa, että betonilattian ja seinärappauksen saumaus ei ole siistein mahdollinen. 'Sen minkä mitta heittää, sen lista peittää' - näinhän sitä sanotaan.


Hyviltä tuntuvia vaihtoehtojahan olisi monia. Ensin mietin, että listat voisi maalata seinän rappauksen värisiksi - näin ne peittyisivät seinään ja olisivat lähimpänä listatonta vaihtoehtoa. Toinen hulluttelevampi ajatus oli, että korostetaanpa listojen olemassaoloa oikein tosissaan. Listathan voisi maalata jollakin räikeällä värillä, esim. kirkkaan sinisellä tai neonpunaisella tms. 


Mustaahan kodissamme on jo muutenkin, jospa vedettäisiinkin listatkin mustalla?


Mitä mieltä te olette?tiistai 3. toukokuuta 2011

Ystävälle mustavalkoiset verhot

Ystävä pyysi apua verhokankaan valinnassa. Pitäisi olla mustavalkoista ja tietenkin tyylikästä. 


Omat suosikkini ovat tässä ja suosittelen näitä ystävälleni. Tiedättekö te alla olevien lisäksi jonkun tyylikkään, mustavalkoisen kankaan?


Alvar Aalto 'Siena'

Harri Koskinen 'Frekvenssi'

Fujiwo Ishimoto 'Korsi'

Maija Louekari 'Räsymatto'
Pia Wallén 'Karl'


Tuliaisia Ranskasta!

Käväisimme äitini ja siskoni kanssa Nizzassa viime viikolla ja löysimme Cannesin turistirysäalueelta hauskan pikkupuodin, jossa myytiin sardiinisäilykkeitä hienoilla printeillä. 


Perinteitä oli sardiinien säilyttämisessä noudatettu Conserverie La Belle-Iloisessa jo vuodesta 1932 lähtien, joten tyyli oli ehtinyt hioutua kohdalleen. Päätinkin tuoda kalastajallemme kotiin hieman tuliaisia. Nyt pitäisi vielä jotenkin saada estettyä purkkien avaaminen, jotta kauniit säilykkeet eivät mene piloille.


Jos et ole muuten koskaan käynyt Etelä-Ranskassa niin suosittelen jo maisemien puolesta lämpimästi. Erityisesti Nizzan ja Monacon välinen rannikko on uskomattoman kaunista. Julkisen liikenteen matkat maksavat (pl. junaliikenne) aina euron, riippumatta matkan pituudesta. Päiväretket Cannesiin ja Monacoon taittuvat siis edullisesti. 

Hylly seinässä, tavarat hyllyssä


Maali kuivui lopulta ja hylly saatiin seinälle. Mysteeri oli, että yksi hyllylevyistä oli kaksi senttiä muita hyllyjä lyhyempi... onneksi kiinnikkeiden ruuvaamisessa oli sen verran pelivaraa, että sain eron korjattua kiinnikkeitä siirtämällä. 


Loppu hyvin, kaikki hyvin.