lauantai 26. maaliskuuta 2011

Siirtelyä


Uudet ruokapöydän tuolit pakottivat taas vaihtamaan muidenkin huonekalujen järjestystä... lopputulos oli kaksi kärpästä yhdellä iskulla: parvea ei ole enää pakko maalata, kun koivuinen nojatuoli siirtyi parvekkeen ikkunoiden viereen ja mustat timantit näyttävät vaneria vasten paljon paremmilta.

Koirat ovat villeinä, kun aurinko paistaa ja on viikonloppu. Ne menevät aina viimeistään silloin sekaisin, kun kaivan kameran esiin. Alla epätarkka esimerkki perinteisestä painista.

torstai 24. maaliskuuta 2011

Uskomatonta tuuriaKirjoitin blogissani aiemmin, että ryhdyin harkitsemaan ruokapöydän tuolien vaihtamista Bertoian tuoleihin ihailtuani niitä jo pitkään eBayssä. Yllätyksekseni blogista tämän bongannut lukijani otti minuun blogin välityksellä yhteyttä maanantaina ja kertoi myyvänsä kuusi vanhaa Bertoian Side Chair tuoliaan. 


Kaupat syntyivät ja kävimme mieheni kanssa hakemassa tuolit eilen uuteen kotiin. Illalla ravasin vielä hakemassa rautakaupassa sopivaa huopapehmustetta (napakka, rautakaupasta saatava tarralla liimautuva huopa on yllättävän hyvä vaihtoehto - korvasin timanttituolienkin kumitassut huopavaihtoehdolla) tuolien jalkoihin ja nyt pölyjen pyyhinnän jälkeen tuolit ovat kuin uudet. Kaksi tuoleista kaipasi hieman hitsipilliä, joten vein ne heti tänään aamulla hitsattavaksi, joten ne saan varmasti parin viikon kuluessa pöydän ympärille uuden mustan maalin koristamina. 


En vieläkään usko tätä todeksi, aivan mahtavaa. Kiitos vielä Riitta!

sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Alennusmyynnit Artekissa!Olen aikaisemminkin hehkuttanut Espoon Artekin alennusmyyntejä ja ne eivät edelleenkään pettäneet. Jos ette lauantain Hesarista vielä bonganneet uutista alennusmyyntien alkamisesta niin tiedoksi, että siellä on yläkerrassa aletuotteita 19. - 26. maaliskuuta.Lähdin lauantaina bussilla hakemaan Espoon myymälästä varaamaani K65 työtuolia mutta perillä huomasin, että yläkerrassa on sama tuoli hieman eri maalipinnalla huomattavalla alennuksella. Yksi sellainen lähti siis mukaan ja sain myös matkaani kromisen A338 kattovalaisimen. Nyt kelpaa istua uudella työpisteellä ikkunalaudalla ja näkee laittaa eteisessä myös kengät jalkaan.
sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

Istumisen kestävät timantit!


Vihdoin olen kahden istumista kestävän Bertoian timanttituolin onnellinen omistaja. Uusi tuoli tuli postissa Englannista viikko sitten ja perjantaina sain vanhan tuolini maalaamosta. Hitsaus, hiekkapuhallus ja maalaus tekivät siitä kuin uuden ja uskalsin nyt istua ensimmäistä kertaa sille, vaikka sain sen jo miltei vuosi sitten.


Helsingin Pakilasta löytyvä Tilaus Oy hitsasi tuolin laadukkaasti ja he vinkkasivat edelleen Tattarinsuolta löytyvän JK Hiekanjyvän, jossa tuoli hiekkapuhallettiin ja he edelleen käyttivät tuolin samasta pihapiiristä löytyvässä maalaamossa. Kuljettivat tuolin vielä pientä korvausta vastaan kotiinkin, kun autottomana olisin muuten joutunut bussilla sitä hakemaan. 


Ranskanbulldoggimme Tyrkky-Tyyne on menossa mukana. En meinannut saada kuvia otettua, kun molemmat koirat hyökkäsivät nuolemaan kameran linssiä.


Ruokapöytä ja tietokone löysivät uuden järjestyksen, jotta sain molemmat tuolit paraatipaikalle parvekkeen ovien viereen. Tuolien jalkojen alle pehmusteiksi joutivat Ikean metallisten pannunalusritilöiden alta löytyvät kumitassut. Avot!


perjantai 4. maaliskuuta 2011

Musta, valkoinen vai vanerinen?


Olen jo pitkään paininut mieheni ja itseni kanssa parvemme väristä. Nykyinen ulkoasu on rakentajan jäljiltä, parvi on nimittäin pinnoitettu vanerisella sisustuslevyllä, joiden välissä on metalliset listat.


Vaneri on yksi lempimateriaaleistani mutta jotenkin parven vanerin sävy on liian puhdas ja se ei sovi Artekin vanhaan, kellertävään koivuun. Olen alunperin ollut maalaamassa sitä mustaksi, tämän jälkeen valkoiseksi ja sitten olin jonkin aikaa sitä mieltä, että se on tollaisenaan hyvä. Mielessä on käynyt myös raakavaneripinnoite ja muitakin ratkaisuja.


Jos tätä nyt joku lukee niin kerro, mikä olisi oikea ratkaisu. keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Swedish Hasbeens Forever!
Nämä tulivat viikko sitten postissa... Aivan mielettömät jalassa -  en vaihtaisi enää pois. Jos nämä joskus kuluvat puhki niin laitan heti uudet tilaukseen. Suosittelen lämmöllä.

Kengät olivat myös kauniisti pakattu ruskeaan pahvilaatikkoon ja pakkauspaperiin. Mukana oli kirje kertomassa kenkien käsityöstä ja luonnonmukaisista materiaaleista.

Framtid - mycket fint!Netti toimii vieläkin joten taotaan, kun rauta on kuumaa.. Suki on pistänyt haisemaan ja tilannut laatukamaa uuteen keittiöön. Jääkaapiksi oli valittu Smegin retrokaappi valkoisena. Minulla oli sama kaappi aikoinaan mustana mutta jouduin luopumaan siitä asunnon myynnin yhteydessä - Sukin kaappi toi haikeat muistot mieleen. 


Smeg on hieno mutta itse olen rakastunut Ikean (Whirlpoolin) Framtid -malliin. Kaappi on livenä vielä suuremman ja kulmikkaamman oloinen kuin kuvassa. Ainut puute, niinkuin melkein kaikissa hienoissa jääkaapeissa, on pakastimen pienuus.


Minun ja uuden jääkaapin välissä seisoo vain siivouskomero. Uuden jääkaapin hankinta edellyttäisi nykyisen upotetun jääkaapin ympärillä olevan kehikon ja sitä myöten myös jääkaapin vieressä olevan siivouskaapin purkamista. Asunnossamme on vain yksi kaappi ja tämän projektin jälkeen olisi kaappeja nolla. Mihinköhän imurin saisi tungettua? 

tiistai 1. maaliskuuta 2011

Perjantaina The NationalTajusimme eilen, että myös internetyhteytemme luultavasti katkeaa näillä näppäimin ja olemme mahdollisesti jonkin aikaa ilman yhteyttä ulkomaailman, sillä noiden firmojen nettisopimusten avaaminen ei yleensä käy kädenkäänteessä. Voi siis olla, että joudun pitämään pientä taukoa blogin päivittämisessä.

Noh, tänään aamuna vielä näyttäisi toimivan, joten laitetaan vähän musiikkia. Perjantaina Kulttuuritalolla nousee lavalle The National, sitä katsomaan.