maanantai 20. kesäkuuta 2011

KöpikseenSuunnittelen matkaa Kööpenhaminaan elokuussa. Oletko käynyt ja voisitko vinkata hyvän hotellin tai esimerkiksi jotain shoppailukohteita?


Tarkoitus on viipyä vain pari-kolme päivää, joten valmistelu täytyy tehdä huolella. Kaikki vinkit otetaan kiitollisina vastaan!4 kommenttia:

Marko kirjoitti...

Sisustusta ja tanskalaista designia myyviä liikkeitä ovat keskustan pikkukadut pullollaan, mutta keskustan "designvaateoutletit" eivat välttämättä osu tielle, jollei tiedä minne menee eli siis merenenidolta n. 1km ylöspäin Langelinie Allé.

http://goo.gl/maps/VtMl

Nämä löysimme viime käynnillä vuosi sitten.

Sas-Royal (nykyään siis Radisson) hotellilla kannattaa istahtaa, jos tanskalainen 50-luvun huonekalu- ja valaisinsuunnittelu on yhtään lähellä sydäntä.

http://goo.gl/maps/Ti0y

http://en.wikipedia.org/wiki/Radisson_Blu_Royal_Hotel,_Copenhagen


Ja tietty Illums

http://goo.gl/maps/0cyI

Aina liian paljon nähtävää ja liian vähän aikaan ko. kaupungissa!

Puti kirjoitti...

Mahtavaa - Kiitos Marko!

Annu kirjoitti...

Hyvistä hotelleista en osaa sanoa, mutta suosittelen välttämään Omenahotellia. :)

Keskustan kävelykadulta kannattaa poiketa molemmille sivuille pikkukatuja kävelemään, sieltä löytyy parhaat putiikit. Nyhavn satama sekä Christianian kaupunginosa ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia. Pyörän vuokraamalla pääsee kätevästi paikasta toiseen, jos ei jaksa kävellä. Tivolissa kannattaa pistäytyä pimeän tullen illalla (tosin sisäänpääsykin pelkästään on jo kymmenisen euroa). Tivolin lähettyvillä on myöskin designmuseo.

Laundromat kahvila (http://www.thelaundromatcafe.com/) on hauska, hieman erilainen kahvila hieman kauempana keskustasta. Sinne päin kävellessä ja ohikin siitä Fredriksborggadea pitkin jatkaen norrebrogade pitkin hautausmaan vierustaa löytyy kivoja putiikkeja. "Latinalais"korttelissa on parhaat ruokapaikat.

sitruuna kirjoitti...

Hotelli on tietysti Fox ja shoppailupaikka Illums Bolighus. :D