perjantai 22. huhtikuuta 2011

Mustaa maalia


Hyllyjen pinnat olivat niin huonossa kunnossa, että päädyin maalaamaan ne mustaksi. Myös sivujen metallit olivat menettäneet maalipintaansa, joten ne saivat myös osansa maalista. Alkuperäinen 50-luvun ulkonäkö joutuu väistymään, ei voi mitään.

Tajusin vasta yhden hyllyn pohjassa olleen String -patenttitarran irrotettuani, että olisi ehkä kannattanut ottaa siitäkin kuva. 50-luvun Stringissä oli vielä erilainen logo ja aitoutta oli todistamassa hopea tarra tuotteen valmistusmaaselosteineen. 

Erona tämän päivän hyllyihin on myös metalliset saranakiinnittimet, jotka ovat hyllyissä kiinni ruuveilla. Nykyisin hyllyissä on valmiisiin reikiin painettavat kiinnittimet ilman saranoita. Lisäksi 50-luvun hyllyissä sivut kapenevat ylöspäin, jolloin hyllyyn saa kahta eri hyllysyvyyttä. Nykyisin vaihtoehtona on vain tasasyvyiset sivut.

Nyt pitäisi malttaa antaa ensimmäisen maalikerroksen kuivua rauhassa ja jatkaa hommaa vasta iltasella. Tähtään siihen, että hylly on seinässä lauantaina. Sitten, kun vielä päästäisiin yhteisymmärrykseen miehen kanssa, millaisissa purnukoissa höyhenet päätyvät hyllyille.

5 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Mulla on noita samoja vanhoja. Vinkiksi kun maalaat päätyjä, laita esim. syömäpuikot tms ohuet palikat/ rimat tuon ritilän ja paperin alle, niin ei jää ritilät paperiin kiinni. Omat maalasin ekaksi valkoiseksi ja sitten mustaksi. Laitam ne kohta seinään ; )

Puti kirjoitti...

Minna, kiitos vinkistä! Vielä kerkesin laittamaan lähikiinalaisen syömäpuikot niiden alle ilman, että paperit jäi kiinni.

Rillirousku kirjoitti...

Eksyin tänne eka kerran ja jäin koukkuun! Palaan, anna palaa!

manteli kirjoitti...

Meillä on myöskin vintagestringit ja on ne miellyttää silmää paljon enemmän kuin uudet. Tykkään niiden yksityiskohdista, esimerkiksi jyrsitystä urasta, jossa kannatin lepää. Noissa uusissa, kannatin on kiinnitetty levyn pintaan. Nämä on varmaan asioita, joihin ei muut kuin alaa opiskelleet kiinnitä huomiota, mutta minulle ne ovat tärkeitä :)

Tuosta mäntyjakkarasta utelen, mikähän mahtaa olla?

Puti kirjoitti...

Manteli - jakkara on isoisäni vanha, jostakin 40- tai 50-luvulta. Tarkempaa alkuperää ei valitettavasti ole tiedossa.