sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Hanan etsintä

Meillä on keittiössä perinteinen kaareva, mielestäni hieman tylsännäköinen hana, jonka rakentaja on valinnut useimman silmää miellyttävänä, helppona vaihtoehtona. 


Olen aloittanut uuden hanan etsinnän ja ensin olin aivan varma, että valitsen keittiöömme teolliseen ilmeeseen sopivan hanan, kuten esimerkiksi Philippe Starckin Hansgrohelle suunnitteleman Axor Starck:in, kuvassa alla.
Olen kuitenkin ryhtynyt epäröimään. Kaikki tätä tyylisuuntaa edustavat hanat ovat n. 60 cm korkeita ja tarvitsivat vielä paljon vapaata tilaa yläpuolelleen päästääkseen kunnolla oikeuksiinsa. Keittiössä ei melkein tulisi olla yläkaappeja laisinkaan ja tämän toteuttaminen ei säilytystilan vähyyden vuoksi ole tällä hetkellä mahdollista. Toisaalta myös nuo hanat ovat jotenkin ruvenneet tuntumaan tylsiltä - liian itsestään selviltä ratkaisuilta.


Yksinkertaisempi kulmikas vaihtoehto, kuten Arne Jacobsenin KV1, tuntuu tällä hetkellä houkuttelevammalta - kokonsa puolestakin KV1 sopisi paremmin tarkoitukseen.3 kommenttia:

Rachel kirjoitti...

Hauskaa, itse joku aika sitten pähkäilin samojen hanojen kanssa ja valitsin KV1, ihan samoista syistä. Tilasin muuten hanan Saksasta niin säästi muutaman euron.

Puti kirjoitti...

Kiitos vinkistä... täytyy etsiä Saksasta, jos päädyn ostoksille!

Killi kirjoitti...

Kiva kun löysin blogisi! Tykkään!